Држављанима Србије и БиХ који су терорисали сјевер Италије 18 година робије

blic.rs
Држављанима Србије и БиХ који су терорисали сјевер Италије 18 година робије

Срби Огњен Драгаш (37) и Саша Јанковић (38) осуђени су у Италији на укупно 18 година затвора због шест крађа у којима су отели више од пола милиона евра, преносе италијански медији.

Овом пресудом, пишу апенински медији, прекинут је низ пљачки који је узнемиравао становнике сјевера Италије од краја прошле године. Није било лако "стати на реп" групи пљачкаша, која је константно била у покрету по градовима сјевера Италије, у којима су осматрали и типовали нове локације за пљачке. Ипак, одређени трагови и свједочења су примећени, па је група на крају оптужена за чак шест пљачки, у којима су украли робу укупне вриједности од преко 500 хиљада евра.

Карабињери града Рива дел Гарда ухапсили су 17. марта тројицу Срба осумњичених за низ пљачки у граду Кјудино код Бергама. Истрага против банде почела је 5. новембра, након пљачке парфимерије у поменутом граду, када је покрадена роба у вриједности од преко 75 хиљада евра.

Докази које су инспектори сакупили повезивали су извршиоце пљачке најприје са возилом "волксваген шеран", који је иначе украден у Милану, као и са "фијат пунтом", који се водио на вишеструко осуђиваног Србина.

Тог 17. марта, око три сата ујутру, круг око пљачкаша почео је да се затвара. Заправо, пажњу је инспекторима скренула нова пљачка у Кјудину - овог пута на мети је била продавница скупоцјених цигара "БРИО". Истог тренутка, полиција је препознала "модус операнди" српске банде. Лопови су плијен утоварили на још једно украдено возило - "волксавеген бора" - на оближњем паркингу, гдје су затим сачекали јутро, како би се изгубили у саобраћајној гужви. Планирали су да се врате у центар Милана, користећи "фијат" као извидницу.

Ипак, полиција их је овога пута предухитрила. Око 5.30 сати, "фијат" и "бора" су лоцирани и опкољени на паркингу. Ипак, возач "боре" пробио је блокаду и том приликом оштетио неколико патролних возила. Двојица ухапшених, Србин из БиХ Огњен Драгаш (37) и Саша Јанковић (38), такође Србин, имају подебељи кривични досије: први је осуђиван за провале и крађе аутомобила, док је други робијаоп због разбојништава.

Суд у Бергаму 1. априла осудио је ухапшене криминалце, и то Драгаша на чак 10 година и три мјесеца затвора, а Јанковића на осам година и два мјесеца. Након одслужења казне, чека их моментално преотривање из Италије у земље порекла, односно БиХ и Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана