Дјевојка испричала Трампу да су јој браћа убијена, он је питао гдје су

Агенције
Дјевојка испричала Трампу да су јој браћа убијена, он је питао гдје су

Вашингтон - Предсједник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп познат је као краљ гафова, али његов наступ у разговору са овогодишњом добитницом Нобелове награде Надијом Мурад која је поријеклом из народа Јазида, коју су силовали и као робље држали припадници Исламске државе, прије него што је успјела да побјегне је главна тема америчких медија.

Наиме, током једног пријема у Бијелој кући веће делегације прилику да се обрати Трампу добила је и Надија, која је скоро плачућим гласом молима Трампа, који је сједио за столом, да учини нешто да ирачка и курдска власт које се међусобно сукобљавају престану рат и омогуће Јазидима да се врате својим кућама.

Док је Надија говорила испричала је да је њена породица била директна жртва Исламске државе као и да су џихадисти убили њену маму и шесторицу браће.

Трамп је у једном тренутку упитао Надију, гдје су они. Надија је поновила да су убијени и да се налазе у масовној гробници у мјесту Синђар, на шта је Трамп хладнокрвно одговорио да зна гдје је то.

Она је такође навела податак да 95.000 Јазида сад тренутно живи у Њемачкој.

Трамп је у једном тренутку прекинуо Надију и рекао да је задивљујуће то што је добила Нобелову награду, па га је интересовало зашто је баш она добила.

Надија је одговорила због њене борбе да се чује глас жена из народа Јазида које су силоване и убијане и које и даље живе као робље у рукама џихадиста, преноси “Телеграф.рс“.

Она је додала да је већина жена, па и она сама први пут напустила Ирак. У том тренутку Трамп је цинично упитао: “Значи, побјегли сте?”. Надија је договорила: “Да, јесмо”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана