Осмогодишњи дјечак српског поријекла страдао у земљотресу

Tanjug
Foto: TheConversation

ИСКЕНДЕРУН - Ужасан земљотрес који је погодио Турску угасио је и живот једног дјечака српског поријекла.

Под рушевинама зграде у којој je живјела његова породица у Искендеруну, заустављено је дјетињство осмогодишњег Робина Пејковића, преносе Новости.

Спасиоци су га нашли у наручју мајке Семе, која је повријеђена и збринута у једну од болница овог лучког града.

Његов отац поријеклом је из Крагујевца, а посао га је одвео у Искендерун, на обале Егејског мора. Добио је посао, као машински инжењер, у једној европској компанији. 

Тамо је убрзо и упознао своју Сему, професорку енглеског из Искендеруна. Како се компанија у којој је радио помијерала, тако је и њих кроз свијет водио пут. Турска, па Америка.

У Америци се родио и њихов Робин, у септембру 2014. године. Када је увелико котрљао своје лопте, закотрљао се и нови пут због Игоровог посла. Нова адреса, Русија, а послије извјесног времена вратили су се у Турску, а потом је Игор отишао у Мексико, док је дјечак са мајком остао у Турској, преносе Новости.

Били су у свом дому када се снажно затресао град.

“Не могу ни да замислим Сенин и Игоров бол за дјететом” каже рођак Саша Јоксимовић.

“Не могу ни да замсилим како ће им живот трајати без њиховог малог анђела. Стварно је био као анђео. По свему је био такав. Био је украс у нашим кућама, велика радост и Игоровој мајци Слободанки и брату Алекси који живе у Крагујевцу” преноси Блиц.

Број жртава разорног земљотреса се повећава из сата у сат, а тренутно је више од 12.000 настрадалих.

Стручњак за земљотресе Овгун Ахмет Ерцан процјењује да би 180.000 или више људи могло бити заробљено испод рушевина, од којих су вјероватно скоро сви мртви.

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган прогласио је ванредно стање у десет провинција које су потресли земљотреси, а у њима живи 13 милиона људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана