Дјечак (14) оптужен за убиство након напада ножем у школи

Танјуг
Дјечак (14) оптужен за убиство након напада ножем у школи

ВАШИНГТОН - Четрнаестогодишњи дјечак оптужен је за убиство након напада ножем у средњој школи у Сјеверној Каролини, у којем је један ученик убијен, а други рањен, саопштили су званичници.

До напада је дошло у понедјељак током туче у средњој школи "Саутист Рали", саопштила је полиција у граду Ролију и навела да је нападач ученик школе.

Двојица рањених тинејџера пребачена су у локалну болницу, гдје је један 15-годишњак преминуо. Други рањени ученик (16) задобио је повреде које нису опасне по живот, навели су у понедељак полицијски и школски званичници, преноси АП.

На снимку, који је направљен мобилним телефоном, види се како десетине ученика утрчава у фискултурну салу школе док једна особа извлачи оружје, које делује као нож, и њиме напада двојицу ученика, наводи Ен-Би-Си њуз .

Настава у школи и ваншколске активности отказани су у уторак, саопштио је директор школе. Начелник округа Вејк у Северној Каролини Роберт Тејлор рекао је у понедјељак на конференцији за новинаре да би школе требало да буду сигурно уточиште за ученике и запослене и да ће се размотрити сви безбједносни процеси и протоколи.

"Као родитељ, не могу да замислим да добијем тај позив. Једноставно то не могу да замислим", рекао је Тејлор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана