Десетогодишњак признао да је убио човјека прије двије године

Танјуг
Десетогодишњак признао да је убио човјека прије двије године

ОСТИН - Десетогодишњи дјечак из америчке државе Тексас, који је испитиван због наводних пријетњи убиством свог друга из разреда, рекао је истражитељима да је убио човјека прије двије године без икаквог разлога, рекли су званичници за спровођење закона.

Према закону Тексаса, дјечак не може бити оптужен за тај злочин јер је у вријеме када је починио убиство имао мање од 10 година, преноси Си-Би-Ес њуз.

Дјечак је рекао школским званичницима да је 2022. године пуцао и убио човјека, саопштила је канцеларија шерифа за округ Гонзалес.

Како је наведено, дјечак је дао истражитељима информације о убиству 32-годишњег Брендона О'Квина Расберија, 18. јануара 2022. у Никсону у Тексасу.

Испричао је да је тога дана био у посјети свом дједу у парку за кампере у близини где је Расбери живио и да је узео пиштољ из преграде за рукавице у дједовом камиону, ушао у комби који је припадао Расберију, пуцао у њега и убио га.

Такође је навео да никада прије тога није видео Расберија и да он није урадио ништа што би могло да га наљути.

Истражитељи су 12. априла у залагаоници у оближњем граду пронашли пиштољ који је коришћен приликом убиства Расберија, али због тога што је дјечак имао мање од 10 година када је починио злочин не може да буде оптужен за убиство из 2022. године.

Дјечак је оптужен у вези са претњом упућеном другу из разреда и налази се у малољетничком притвору, гдје чека почетак суђења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана