Депортација из САД чека на документацију из БиХ

Г. М.
Депортација из САД чека на документацију из БиХ

Њујорк - Након што властима САД буде доступна документација из БиХ биће познато колико ће особа од око 600 држављана БиХ бити депортовано због повезаности са злочинима почињеним током рата у БиХ.

Имиграциона служба у САД већ је најавила да ће депортовати 150 држављана БиХ који живе у САД за које се вјерује да су починили ратне злочине. Идентификовано је најмање 300 имиграната за које вјерују да су прикрили учешће у ратним злочинима. Многи од осумњичених су у БиХ били војници, а међу њима су фудбалски тренер из Вирџиније и четири радника коцкарнице у Лас Вегасу. Неки од осумњичених сада су амерички држављани.

Портпарол Америчке агенције за имиграцију и царину рекла је да по закону не може открити идентитет четворице мушкараца из Лас Вегаса све док не буду званично оптужени за злочин. Додала је да јој није познат њихов тренутни статус.

Федерални апелациони суд у Ричмонду одлучио је прије неколико дана да некадашњи чувар у логору "Рабић" код Дервенте Алмаз Незировић може бити изручен у БиХ. Он живи у Вирџинији, а оптужен је да је мучио Србе у том логору 1992. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана