Дејли мејл: Србин одговоран за смрт Британца на Закинтосу

Агенције
Дејли мејл: Србин одговоран за смрт Британца на Закинтосу

Бањалука - Британски медији се баве случајем смрти Данија Келија на грчком острву Закинтос, који се удавио у покушају да побјегне од напада српског држављанина.

Како се наводи, Никола Мишчевић, који је у августу прошле године радио као припадник обезбјеђења, јурио је и гађао камењем 23-годишњег Британца.

Он је потом приведен, али му је било дозвољено да напусти Закинтос четири дана по инциденту, пошто полиција није нашла “везу између догађаја и српског држављанина“.

Пријатељ страдалог Британца Мартин Спенсер је снимио цио инцидент, Мишчевићев напад камењем на Келија и његов покушај да побјегне “морским путем“.

Спенсер је навео да је узвикнуо у правцу Мишчевића, рекао му да га снима, мислећи да ће га тако одвратити од напада, али га је он онда, како каже, ударио у главу и отео мобилни телефон.

Како наводи Дејли мејл, српски држављанин је ухапшен, оптужен и осуђен за пљачку Спенсера, међутим истражитељи нису успјели да нађу везу између тог догађаја и смрти Келија.

Спенсер је описао шта се догодило спорне вечери. Заједно са Келијем је дошао на журку, али су се убрзо раздвојили и тек послије неколико сати пријатељ га је нашао и рекао му да морају хитно да оду.

У договорено вријеме је Спенсер био на мјесту гдје је требало да се нађу, али је онда видио Келија како по кеју бјежи, док га Мишчевић јури.

“Трчао је пуном брзином и улетио у море. МИшчевић је стао на обалу и кренуо да баца камење ка Данију, који је пливао даље. Био је агресиван, викао је на њега. Чуо сам Данија како виче да ништа није урадио. Отишао сам у полицију и пријавио догађај“, навео је Спенсер.

Потом је, како каже, позитивно идентификовао Мишчевића као особу која га је напала и отела му мобилни телефон, а српски држављанин је потом у осуству осуђен на седам мјесеци, условно три године, међутим, како пише Дејли мејл, он се већ вратио у Србију и никада није одговарао за напад на Келија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана