Дебенедети "упокојио" Петера Хандкеа

Tanjug
Дебенедети "упокојио" Петера Хандкеа

БЕЧ - Италијански новинар Томазо Дебенедети, познат по ширењу лажних вести са лажних Твитер профила, "упокојио" је аустријског нобеловца Петера Хандкеа.

Дебенедети, преко лажног Твитер налога нове државне секретарке за културу у Влади Аустрије Андрее Мајер, написао је да је умро Петер Хандке.

"Аустријски највећи писац Петер Хандке умро је пре пар минута. Званично саопштење биће издато ускоро", написао је на налогу под именом Андреа Мајер на енглеском и немачком.

Дебенедети је, иначе, пре пар дана, користећи лажни налог директора бечке Опере Богдана Рошчића, изазвао збрку у свету културе, саопштивши смрт оперског певача Пласида Доминга.

Вест о наводној Доминговој смрти доспела је на више портала, а Опера ју је касније демантовала, саопштивши да се ради о лажном профилу под именом Рошчића.

Иначе почетком ове године Дебенедети, користећи лажни налог Бисере Турковић, Министарка иностраних послова БИХ, саопштио је наводну смрт Ратка Младића. Као и сваки пут, након неког времена, открива свој идентитет пишући да се ради о "налогу који је отворио Томазо Дебенедети".

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана