Британија најављује још 4,3 милијарде евра помоћи фирмама

Срна
Британија најављује још 4,3 милијарде евра помоћи фирмама

ЛОНДОН - Британски министар финансија Риши Сунак најавиће додатних пет милијарди фунти (око 4,3 милијарди евра) за помоћ предузећима која су тешко погођена закључавањем у свом буџетском извештају сљедеће недјеље, саопштила је британска Влада.

Продавнице, барови, клубови, хотели, ресторани, теретане и фризерски салони били би међу скоро 700.000 компанија које испуњавају услове за нова директна новчана средства у износу до 18.000 фунти, преноси Ројтерс.

“Сада постоји свјетло на крају тунела и ових пет милијарди фунти додатних новчаних бесповратних средстава обезбједиће да наше главне улице могу са оптимизмом да отворе своја врата”, рекао је Сунак.

Локалне власти у Енглеској такође ће добити додатних 425 милиона фунти за расподјелу грантова предузећима која не испуњавају услове за грантове за поновно покретање, док ће администрације у Шкотској, Велсу и Северној Ирској добити 794 милиона фунти додатних средстава.

Влада је већ премашила 280 милијарди фунти потрошње на вирус корона и смањења пореза, довевши задуживање Британије на највиши ниво од Другог свјетског рата, наводи Ројтерс

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана