Брејвик пријети штрајком због игрице и џепарца

Агенције
Брејвик пријети штрајком због игрице и џепарца

Осло - Андерсон Брејвик, монструм који служи затворску казну од 21 године због убиства 77 људи 2011. године на острву Утоја у Норвешкој, запријетио је да ће почети штрајк глађу ако му у затвору не замијене играчку конзолу "сони плејстејшн два" са напреднијом "плејстејшен три".

Он је затворским властима поднио листу са својим захтјевима у којима тражи да му се побољшају услови боравака у затвору Скиен у којем служи казну, а на тој листи се налази и захтјев за новом играчком конзолом.

Листу својих захтјева Брејвик је такође послао и познатој француској новинској агенцији АФП и на њој се налазе и захтјеви да му се обезбиједи више дневне шетње и већа слобода у комуникацији са спољним свијетом, што је по његовим ријечима у складу са Европском повељом о људским правима.

Осим тога што је тражио "плејстејшен три", Брејвик је у листу својих захтјева унио и да му се допусти да сам бира игрице за ову играчку конзолу и да неке од њих буду само за одрасле.

Поред тога овај људски монструм је тражио да му се недјељни џепарац од скоро 50 евра дуплира, зато што му досадашњи не покрива издатке за поштанске марке за писма која шаље.

Такође на листи се налази захтјев за приступом персоналном рачунару, а не "безвредној куцаћој машини".

- Како до сада није било правих побољшања живота у затвору, штрајк глађу је једина опција тренутно. Тај штрајк глађу неће бити завршен док не престану да ме третирају као животињу - закључио је Брејвик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана