Брамерц инсистира на хапшењу радикала

Агенције
Брамерц инсистира на хапшењу радикала

Београд - Предсједник Владе Србије Александар Вучић састао се јуче са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом, којем је пренио да је Србија посвећена откривању починилаца ратних злочина, док је Брамерц поново покренуо питање изручивања троје чланова СРС-а.

Вучић и Брамерц су разговарали о извјештају тужиоца за Савјет безбједности УН, чије разматрање се очекује почетком децембра.

Вучић је истакао да је Србија посвећена борби за откривање оних који су починили ратни злочин, њиховом кажњавању, као и да је спремна за пуну регионалну сарадњу с циљем откривања починилаца.

Брамерц је замјерио Србији и премијеру што Влада и надлежни органи нису испоручили Петра Јојића, Јову Остојића и Вјерицу Радета Хашком трибуналу и тражио да Србија то учини у што краћем року, нагласивши да та обавеза неће нестати.

Иначе, Хашко тужилаштво је троје радикала оптужило да су утицали на свједоке у процесу против њиховог партијског вође Војислава Шешеља тако што су их пријетњама, уцјенама и митом наговарали да промијене исказе или да не свједоче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана