“Браћо, сестре љекари, дођите у ИД”

Б92
“Браћо, сестре љекари, дођите у ИД”

Рака - Исламска држава је објавила снимак у ком љекар из Аустралије позива своју “медицинску браћу и сестре” да уђу у џихад против Запада.

Љекар који се представио као Абу Јусуф поручио је својим колегама широм свијета да дођу у Сирију и да се придруже рату за ислам.

“Ја сам дошао из Аустралије да живим у калифату. Ово видим као дио мог џихада, желим да помогнем муслиманима у д9иелу у ком могу, а то је медицина. Кајем се што нисам раније дошао у Исламску државу”, наводи Јусуф.

Снимак је наводно направљен у једној болници у Раки, граду у Сирији коју Исламска држава сматра својом престоницом. Љекар се на снимку шета кроз породилиште и у рукама држи новорођенче.

“Разочаравајуће је да има толико муслиманске браће и сестара, медицинских радника, који и даље живе и раде на Западу и нису овде, гдје муслимани заиста пате од недостатка медицинске опреме, лијекова и квалитетне медицинске неге. Шаљем поруку свима који размишљају да нам се придруже, треба нам ваша помоћ”, рекао је Јусуф.

Према наводима аустралијских медија, ради се о бившем студенту Универзитета у Аделејду под именом Тарек Камле, за кога наводе да је био познат по алкохолизму и промискуитетном понашању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана