Болдвин присуствовао комеморацији жени коју је случајну убио

Танјуг
Болдвин присуствовао комеморацији жени коју је случајну убио

ЛОС АНЂЕЛЕС – Глумац Алек Болдвин је присуствовао приватној комеморацији за Халину Хачинс, сниматељку коју је случајно убио у четвртак када је пуцао из реквизитног пиштоља који је грешком био напуњен правим мецима.

Болдвин је заједно са супругом и сином трагично страдале Хачинс присуствовао комеморацији у кругу породице и пријатеља, преносе амерички медији.

Холивудски глумац на „Твитеру“ је објавио да је “у контакту са супругом трагично настрадале Хачинс, нудећи подршку њему и његовој породици”.

-Срце ми је сломљено због њеног мужа, њиховог сина и свих који су познавали и вољели Халину - написао је.

Након што је пуцао из реквизита, за који су му рекли да је “хладни пиштољ”, Болдвин је случајно убио Хачинс (42) и ранио режисера Џоела Соузу (48).

Испоставило се да су у реквизитном пиштољу били прави меци, а све се десило на сету филма “Раст”. Очекује се да ће се Соуза потпуно опоравити, преносе амерички медији.

Троје запослених на снимању рекли су да су посебно били забринути због два случајна пражњења из пиштоља која су се десила раније.

Стандарни безбједносни протоколи у филмској индустирји, укључујући инспекцију оружја, нису стриктно поштовани, пише “ЛА тајмс” и додаје да се најмање један камерман прошлог викенда пожалио менаџеру продукције на безбједност у вези са оружјем на сету.

-Није било састанка о безбједности, није било гаранције да ће се то поновити, сви су само жељели да пожуре са снимањем - рекао је један запослени.

Један од запослених је био толико забринут да је послао текстуалну поруку менаџеру у којој је написао “до сада смо имали три случајна пражњења из пиштоља, ово је несигурно”.

Неколико сати прие него што се инцидент догодио на сету у Новом Мексику, пола радника сниматељске екипе отишло је са сета у знак протеста због лоших услова рада додаје “ЛА тајмс”.

Сниматељи и њихови помоћници били су фрустрирани условима због снимања нискобуџетног филма укључујући притужбе на дуге сате рада, дуга путовања до сета и кашњење плате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана