Близанци из Њемачке »мученици« терористичке ИД

blic.rs
Близанци из Њемачке »мученици« терористичке ИД

Магазин "Дабиљ", који се сматра гласилом терористичке Исламске државе и који пропагира ту организацију, објавио је причу о браћи близанцима из Њемачке који су као "борци-мученици" погинули у борбама за ИД, преноси њемачки лист "Шпигел".

"Плавооки, плавокоси, близанци, притом позирају са подигнутим кажипрстом на Курану испред једне заставе ИД", преноси њемачки политички магазин "Шпигел" и пише да њемачки безбједносни органи нису званично потврдили смрт близанаца.

"Шпигел" пише да се ради о браћи Кевину и Марку К, старим 25 година, из Северне-Рајне Вестфалије, од којих је један раније био војник по уговору у Бундесверу. Они су прошле године преко Турске, како се каже, отишли у Сирију.

Магазин пише да се у Бундесверу повећава број таквих случајева и да је до сада идентификовано 25 бивших војника Бундесвера који су, затим, прешли на страну исламских екстремиста.

Мајка близанаца испричала да су њени синови жељели да направе једно путовање кроз Турску. У животу браће К. ништа није указивало да би они, који потичу из добре породице, могли постати "свети ратници" ИД и њихова биографија, у првом реду Кевина К, како преноси "Шпигел", указивала је на академску каријеру.

За Кевина се каже да је 2006. године био на школовању у Америци и да је пред факултет 2009. године поново био у иностранству, овога пута у Турској и у исто вријеме конвертирао у ислам, гдје се оријентисао на салафизам, пише Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана