Бијела кућа прогласила побједу над корона вирусом

Танјуг
Foto: Getty Images

ВАШИНГТОН- Канцеларија Бијеле куће за науку и технологију саопштила је да се "окончава пандемија корона вируса", што је стављено на сами врх достигнућа Трампове администрације, упркос томе што је само прошле недјеље готово пола милиона Американаца било позитивно на коронавирус, пише ЦНН.

У извештају на 62 стране описана су сва "достигнућа Трампове администрације у протекле четири године", а међу њима се наводи и "окончање пандемије корона вируса".

Како се наводи, од почетка пандемије корона вируса, управа је предузела одлучне акције да ангажује научнике и здравствене раднике из академске заједнице, индустрије и владе да разумију, лијече и побједе болест.

Како преноси ЦНН то саопштење послато је новинарима у тренутку када се земља суочава са највећим бројем обољелих у једном дану.

Упитана да објасни коментар у саопштењу да је окончана пандемија, портпаролка Канцеларије Кристина Баум указала је на цијели извештај и истакла да је велики посао који Трампова администрација ради на окончању пандемије главни приоритет и вриједан је истицања.

Према њеним ријечима, у интерном извјештају се не наводи да је пандемија ковида-19 готова, већ само да промовише разне акције администрације у борби против ње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана