Бијела кућа потврдила: Трамп позвао Путина у Вашингтон

Танјуг
Бијела кућа потврдила: Трамп позвао Путина у Вашингтон

Вашингтон - Бијела кућа је данас потврдила да је амерички предсједник Доналд Трамп позвао руског колегу Владимира Путина у Вашингтон.

Прес секретар Сара Хакаби је изјавила да је Бијела кућа једна од "бројних потенцијалних мјеста" састанка о чему су Путин и Трамп разговарали телефоном 20. марта.

"Као што је и сам предсједник (Трамп) потврдио 20. марта, неколико сати послије његовог посљедњег телефонског разговора са предсједником Путином, њих двојица су разговарали о билатералном састанку у не тако далекој будућности", рекла је Сандерс.

Она је додала да су у том контексту разговарали о више потенцијалних мјеста састанка, укључујући и Бијелу кућу, пренио је АП.

Према ријечима Сандерсове, администрација америчког предсједника по том питању нема даљи коментар.

Кремљ је претходно саопштио да разговора о одржавању предложеног сусрета између предсједника Русије и САД није било од када је Трамп предложио сусрет у телефонском разговору двојице лидера 20. марта.

Од тада је Вашингтон протјерао 60 руских дипломата и затворио руски конзулат у Сијетлу због оптужби да је Русија имала улогу у тровању бившег двоструког шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије, а Русија одговорила истом мјером.

"У позадини ових догађаја, тешко је разговарати о могућности одржавања састанка", изјавио је помоћник руског предсједника Јуриј Ушаков, пренио је Ројтерс.

"Ми желимо да вјерујемо да ће разговори (о предложеном састанку) почети рекао је Ушаков. Желимо да се надамо да... ћемо једног дана доћи на почетак озбиљног и конструктивног дијалога", рекао је он.

Ушаков је изјавио и да је током телефонског разговора двојице предсједника Трамп сугерисао да би сусрет требало буде одржан у Вашингтону, пренио је Тасс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана