Београђанин оптужен да је супругу убио због 15 милиона евра, а тијело спаковао у кофер

Курир
Београђанин оптужен да је супругу убио због 15 милиона евра, а тијело спаковао у кофер

Србин Давид Кнежевић, који је 4. маја ухапшен на аеродрому у Мајамију, оптужен је за отмицу супруге Ане Марије Кнежевић која је нестала 2. фебруара у Мадриду, али истражитељи вјерују да је он у стану у ком је посљедњи пут Ана виђена жива, убио супругу и њено тијело спаковао у велики кофер!

Иако је тврдио да је у вријеме нестанка супруге боравио у Србији, како наводе, камере су га снимиле како улази у њену зграду, а потом излази са великим кофером. Истражитељи вјерују да би мотив језивог злочина могла да буде имовина вриједна 15 милиона евра за коју, наводно, нису могли да се договоре како да је подијеле јер Давид није пристајао да свако добије по 7,5 милиона евра!

- Тијело Ана Марије Кнежевић, Колумбијке која је била удата за Давида Кнежевића који је ухапшен и оптужен за њену отмицу, није нађено. Међутим, све указује да је она убијена и да је то учинио муж од ког се разводила. Према прикупљеним доказима, вјерују да је Кнежевић своју супругу која је висока 147 центимерата и тешка 45 килограма и из зграде у којој је посљедњи пут виђења, изнио у коферу - открио је шокантна сазнања из истраге портал Либертад Дигитал.

Изнајмио ауто

Како наводе, кључни докази против њега су снимци сигурносних камера из зграде и продавнице, "пежо" који је изнајмио у једној рентакар агенцији у Београду, граду у којем је рођен, као и тетоважа на руци.

- На дан када је жена мистериозно нестала, мушкарац с кацигом на глави је, нешто послије 21 сат, ушао у зграду и покушао да онемогући снимање камера тако што их је попрскао спрејом. Међутим, није попрскао цијелу камеру и на снимку се савршено види ручни зглоб особе која прска спреј, а кључна је тетоважа која не оставља мјеста сумњи. Исте камере снимиле су га и како је нешо више од сат касније изашао из зграде носећи велики кофер - наводе они и подсјећају да је Кнежевића преко адвоката тврдио да је у вријеме нестанка супруге био у Београду.

Они подсјећају и да је камера снимила Ану тога дана да је нешто послије 14 сати ушла у зграду, али да никада није снимљена како из ње излази.

- Треба напоменути да је полиција у стану нашла и трагове крви, који у првом моменту, голим оком нису били видљиви - откривају они.

Према најновијим сазнањима из истраге, нађени су докази да је Кнежевић 30. јануара у Београду изнајмио "пежо 308" и да је изашао из Србије тога дана, а да се у земљу вратио 5. фебруара. Власник рентакара, како наводе, полицији је рекао да је, када је мушкарац вратио аутомобил, примијетио да су стакла затамљена, да су промијењени рамови регистарских таблица и уклоњене двије наљепнице с "пежоа".

Украдене таблице

Власник је додао и да је аутомобил прешао 7.677 километара.

- У оптужници против Давида Кнежевића се наводи и да пут из Београда до Мадрида траје 26 сати, односно да је раздаљина 2.592 километра - наводе они. Додају и да је у то вријеме једна особа у Шпанији пријавила да су му обје регистарске таблице украдене.

- Када су прегледани снимци камера, утврђено је да су те украдене таблице на аутомобилу у близини стана нестале жене. Украдене таблице су снимљене и на двије наплатне рампе, током ноћи 2. на 3. фебруар. Видео са кућица показује да су оне на "пежоу 308" затамљених стакала, али се возач не види, управо због затамљења - наводе они.

Пронашао нову Колумбијку

Полиција је пронашла и жену коју је Кнежевић упознао преко друштвених мрежа. Ријеч је о Колумбијки коју је он замолио да му на савршен матерњи језик преведе неколико реченица "јер његов пријатељ у Србији пише сценарио о човјеку из Колумбије". Међутим, њена мајка је на гуглу укуцала име и схватила да је ријеч о човеку чија је жена нестала.

- Потом су видјеле текст у новинама у ком је писало да је Ана прије нестанка пријатељима послала двије поруке, тачно оне које је Кнежевић од ње тражио да му преведе. Писало је "Упознала сам неког дивног. Има љетњиковац на око два сата од Мадрида. Сада идемо тамо и тамо ћу провести неколико дана. Ипак, једва да има сигнала. Зваћу те кад се вратим. Пољупци" - наводи се у оптужници.

Плашила се Давида 

Пријатељи и чланови породице Ане Кнежевић, која се и даље званично води као нестала, испричали су за медије да се она плашила супруга с којим је била у процесу развода. Они су навели да су њих двоје били 13 година у браку, као и да нису могли да се договоре како да подјеле имовину.

- Он није пристајао да то буде пола-пола. Ана га се бојала, вјеровала је да кришом прати гдје се она налази - испричали су они.

Хронологија 

26. децембар - Ана Марија Кнежевић је отпутовала из Мајамија у Мадрид

29. јануар - Давид Кнежевић је у Београду изнајмио "пежо 308"

2. фебруар - у 14.20 сати камере су снимиле Ану како улази у зграду

2. фебруар - у 21.27 камере су снимиле мушкарца с кацигом како улази у исту зграду

2. фебруар - у 22.30 камере су снимиле мушкарца како излази из лифта с великим кофером

4. фебруар - ватрогасци и полиција су ушли у стан

5. фебруар - Давид Кнежевић се вратио у Србију

4. мај - Давид је ухапшен на аеродрому у Мајамију

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана