Бензинске пумпе широм Британије "пресушиле"

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ЛОНДОН - Бензинске станице широм Велике Британије остају без горива, а поједине велике индустријске групације у енглеским градовима јављају да је 50 до 90 посто пумпи "пресушило", саопштило је данас Удружење трговаца моторним горивима.

Акутни недостатак возача камиона у Великој Британији навео је становнике у неким енглеским градовима на паничну куповину горива, и довео до стварања километарских колона аутомобила на бензинским пумпама, од којих су многе остале без бензина и дизела или су једноставно затворене, преноси Ројтерс.

"Неке од наших чланица, велике индустријске групе са обимном мрежом продајних мjеста, извjештавају да је од јуче 50 посто пумпи ''суво'', а неке јављају да је пресахло чак 90 одсто пумпи", изјавио је за тв Скај Брајан Мадерсон, предсjедник Удружења продаваца бензина (ПРА).

Ово удружење окупља независне малопродавце горива који имају 65-процентни удио у укупној мрежи британских бензинских станица. Бритиш Петролеум је саопштио у недјељу да је скоро једна трећина његових пумпи у Британији остала без двије главне врсте горива због паничне куповине, што је приморало владу да суспендује законе о заштити конкуренције и да дозволи компанијама да раде удружено како би се ублажила несташица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана