Бејрут: Погинуло више од 200 људи

Srna
Бејрут: Погинуло више од 200 људи

БЕЈРУТ - Више од 200 људи погинуло је од разорне експлозије у Бејруту прошле седмице, рекао је данас гувернер либанске пријестонице Марван Абуд. Према његовим ријечима, број погинулих порастао је на 220, а 110 особа се води као нестало.

Он је за локалну телевизијску станицу "Ал Џадид" рекао да се бројни страни раници и камионџије воде као нестали, што ће идентификацију додатно отежати.

У Бејруту се другу ноћ заредом одржавају протести праћени насиљем, а полиција се сукобила са демонстрантима незадовољним реаговањем власти на катастрофу.

Оставка три члана администрације није умирила јавност. За данас су најављене нове демонстрације, док ће премијер Хасан Дијаб ће предсједавати састанком Владе.

Дијаб је раније изјавио да је до експлозије дошло због небезбједно ускладиштених 2.750 тона амонијум нитрата прије шест година у складишту луке.

Званичници су изнијели претпоставку да је експлозија причинила више од три милијарде штете и да би колективни губици Либана могли достићи 15 милијарди долара.

Међународни донатори обећали су 297 милиона долара помоћи за Либан током виртуелног самита којим је јуче предсједавао француски предсједник Емануел Макрон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана