Беч остаје "закључан" до 2. маја

Taњуг
Беч остаје "закључан" до 2. маја

БЕЧ - Власти покрајине и града Беч одлучиле су да епидемиолошку мјеру закључавања не окончају како је планирано у недјељу, већ да је продуже до 2. маја, док ће ђаци да се врате у школе од 26. априла.

Градоначелник Беча Михаел Хојпл одлуку је донио након разговора с покрајинским секретаром за здравство Петером Хакером и замјеником градоначелника Кристофом Видеркером и љекарима.

На састанку је разматрана актуелна ситуација у болницама у Бечу, прије свега број пацијената на интензивној нези који се попео на рекордан број од око 250, а тренутно је 778 ковид пацијената у бечким болницама.

Он је рекао да мутирани вирус задаје проблем здравственом систему.

- Због британског соја налазимо се у потпуно новој ситуацији - објаснио је Лудвиг, указујући да је све млађих пацијената, да се нови сој брже и агресивније шири и да сваког може погодити.

Лудвиг је казао да је већ у конакту са савезним властима, али и колегама из Доње Аустрије и Бургенланда, двије источне покрајине које су од 1. априла заједно са Бечом "закључане", а које ће размотрити такође продужење мере закључавања.

У ком облику ће се отворити трговина и услужне делатности од маја, каже, за сада још није договорено, а није искључио ни могућност да ће тада поново почети да ради и угоститељство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана