Барадар: Нисам мртав, нема свађа међу лидерима талибана

Танјуг
Барадар: Нисам мртав, нема свађа међу лидерима талибана

КАБУЛ - Шеф политичке канцеларије талибанског покрета и замјеник премијера привремене владе Авганистана, мула Абдул Гани Барадар одбацио је данас извјештаје о својој смрти и несугласицама међу талибанским лидерима.

-Нема никаквих свађа међу лидерима Исламског емирата Авганистана. Имамо такав респект међу собом да ријетко која породица може да се похвали тиме. Позивамо наш народ да не буду обмањени нетачним извјештајима у неким медијима и тражимо од новинара да прекину са ширењем дезинформација - изјавио је Барадар, који се тренутно налази у Кандахару, пренијела је агенција ТАСС.

Неколико локалних и страних медија извјестили су о томе да је Барадар имао сукоб са Халилом ур-Рахманом Хаканијем, министром за избјеглице, око састава привремене владе.

Медији су навели да је Барадар тражио инклузивну владу која би укључила и представнике разних етничких и религиозних група, као и жена.

Барадар није био дио талибанске делегације која се 12. септембра састала са вицеперемијером Катара и министром спољних послова, шеиком Мухамедом бин Абдулрахманом ал-Танијем.

Медији тврде да је Барадар отишао у Кандахар након што је имао свађу са осталим талибанским лидерима, штавише, писало се да је имао здравствене проблеме и да је вјероватно мртав.

-Нисам знао да је катарски министар посјетио Кабул. Да сам знао раније, сусрео бих се са њим. Ишао сам на пут у том трентуку и нисам могао да прекидам пут како бих негирао гласине, посебно о мом здрављу - додао је Барадар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана