Бајден: Укидање обавезног ношења маски - неандерталско размишљање

Срна
Бајден: Укидање обавезног ношења маски - неандерталско размишљање

ЊУЈОРК - Амерички предсједник Џозеф Бајден рекао је да су одлуке о укидању обавезног ношења маски, што су учинили гувернери Тексаса и Мисисипија, једнаке “размишљању неандерталаца” имајући у виду да је све више мртвих због вируса корона.

На питање да ли има поруку за Тексас и Мисисипи, Бајден је у изјави новинарима оцијенио да је то велика гршка.

“Надам се да су до сада сви схватили да су те маске битне”, рекао је Бајден.

Он је истакао да све шира вакцинација представља велики искорак у сузбијању пандемије, али је од суштинског значаја остати на опрезу када се ради о ношењу маски, прању руку и држања социјалне дистанце.

“Посљедње што нам сада треба је размишљање неандерталаца, у смислу сада је све фино, скините маске, заборавите све. То је и даље важно”, рекао је Бајден.

Бајден је подсјетио да је у САД од посљедица инфекције до сада умрло 511.000 људи, те да ће бити потребно вријеме да се сви вакцинишу.

У САД на дневној бази је око 50.000 заражених, иако је до сада расподијељено око 100 милиона доза вакцина, а вакцинисано више од 50 милиона људи.

“Од кључне је важности да слиједимо науку - перите руке врућом водом и то радите често. Носите маске и држите дистанцу. Ја знам да то људи знају, волио бих када би то знали и неки наши изабрани званичници”, рекао је Бајден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана