Бајден сматра да Трамп није погодан за посао предсједника

Срна
Бајден сматра да Трамп није погодан за посао предсједника

ВИЛМИНГТОН - Новоизабрани амерички предсједник Џозеф Бајден рекао је данас да актуелни предсједник Доналд Трамп није погодан за свој посао али је у више наврата одбијао да прихвати све јаче позиве Демократске странке за њргов опозив.


Бајденови коментари објављени су након састанка између предсједавајућег Представничког дома Ненси Пелоси и представника демократа ради разматрања нове рунде процеса опозива Трампа након упада у зграду Конгреса.

“Дуго сам размишљао о томе да предсједник Трамп није погодан за тај посао. Зато сам се и кандидовао”, рекао је Бајден на конференцији за новинаре у Делаверу.

Према његовим ријечима, да је Трампу преостало шест мјесеци мандата, онда би требало учинити све што је неопходно да он не остане на тој дужности, али он је нагласио да је сада сву пажњу усмјерио на преузимање дужности предсједника јер је до инаугурације остало мање од двије седмице.

Трамп са функције одлази 20. јануара када ће Бајден бити инаугурисан. Трамп би евентаулним опозивом био спријечен да се поново кандидује 2024. године.

У случају опозива, Трамп би био једини амерички предјендик који је два пута опозван.

Он је опозван у Представничком дому крајем 2019. године али је тај процес одбијен у Сенату почетком 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана