Бајден изабрао чланове свог тима

Срна
Бајден изабрао чланове свог тима

ВИЛМИНГТОН - Изабрани предсједник САД Џозеф Бајден именовао је данас чланове свог спољнополитичког тима, међу којима су Ентони Блинкен као нови државни секретар, Џејк Саливен као савјетник за националну безбједност и Линда Томас-Гринфилд као амбасадор САД у УН.

Бајден је одабрао Алехандра Мејоркаса за шефа Државне безбједности, а некадашњег сенатора Џона Керија за специјалног предсједничког представника за климу.

Блинкен (58) је дугогодишњи Бајденов помоћник, а Томас-Гринфилдова је обављала високу дипломатску функцију у администрацији предсједника Барака Обаме.

Саливен је некадашњи замјеник једног Обаминог помоћника и високи политички савјетник у кампањи кандидата демократа на изборима 2016. године Хилари Клинтон.

Мејоркас је адвокат кубанско-америчког поријекла који је служио као замјеник секретара Државне безбједности у Обаминој администрацији.

Бајден, који ради из свог дома у Делаверу, наставља реализацију плана о преносу власти иако администрација актуелног предсједника Доналда Трампа не сарађује у том процесу.

Републиканац Трамп одбија да призна пораз на изборима одржаним 3. новембра и води правни процес за поништавање резултата да би спријечио Бајдена да положи заклетву 20. јануара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана