Бајден ће играти на велики улог у дијалогу са Путином?

Танјуг
Foto: Танјуг

ВАШИНГТОН/МОСКВА- Амерички председник Џозеф Бајден ће играти на велики улог током видео конференције са руским колегом Владимиром Путином током данашњег разговора путем видео линка, како би му ставио до знања да ће Русија бити на удару оштрих санкција уколико нападне Украјину, саопштили су амерички званичници.

Они су рекли да санкције, које би могле да циљају највеће руске банке и могућност Москве да мења рубље у доларе и остале валуте, су осмишљене да увЈере Путина да склони на хиљаде војника који се налазе у близини украјинске границе.

Бајденов тим је одредио сет економских казни које би биле уведене у случају руског напада на Украјину, казао је високи званичник Бајденове администрације, додаје британска новинска агенција.

Други извор упознат са ситуацијом рекао је да се разговарало о циљању "Путиновог унутрашњег круга", али да није донИЈета никаква одлука.

Санкције против највећих руских банака и немогућност да се рубље мењају у друге валуте су размотрене, додао је други извор.

 САД могле да предузму екстреман корак да искључе Русију из међународног платног система СВИФТ, које користе банке широм свијета.

Блумберг је навео да САД и ЕУ разматрају санкције против Руског фонда за директна улагања, познатог по томе што је надлежан за дистрибуцију Спутњика В.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана