Бајден: Ако Русија крене на Украјину то ће имати разорне посљедице

Срна
Бајден: Ако Русија крене на Украјину то ће имати разорне посљедице

ВАШИНГТОН - Амерички предсједник Џозеф Бајден изјавио је на прес конференцији у Бијелој кући поводом првих годину дана на предсједничкој функцији да је то била година изазова и напретка, указујући да ће уколико Русија крене на Украјину то имати разорне посљедице.

Он је рекао да ће Москва, ако, како је навео, "изврши инвазију на Украјину", сносити одговорност, преноси АП.

"Претпостављам да ће Путин кренути ка Украјини", казао је амерички предсједник, додајући да би тотална инвазија на ту земљу, међутим, изазвала одговор који би скупо коштао Русију и њену економију.

Бајден је навео да вјерује да Русија припрема акцију у Украјини, иако сматра да Путин још није донио коначну одлуку.

Амерички лидер је сугерисао да ће ограничити приступ Русије међународном банкарском систему уколико изврши инвазију на Украјину.

Говорећи о пандемији, он је казао да је свјестан да су Американци фрустрирани због читаве ситуације и њених посљедица по економију.

"Послије готово две године физичких, емотивних и психолошких посљедица ове пандемије, то је за многе од нас било сувише да се поднесе", казао је Бајден, преноси АП.

"Неки људи могу да назову оно што се сада догађа "новом нормалношћу", али ја то зовем послом који још увек није завршен. Ствари ће постати боље", нагласио је амерички предједник.

Бајден је истакао да ће САД истрајати са напорима везаним за вакцинацију против корона вируса, пошто се показало да та пракса делује, пренио је Ројтерс.

Бајден је додао да се САД неће више враћати закључавањима и затварању школа, као и да нови, омикрон сој није узрок за панику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана