Аутомобилом улетио међу демонстранте

Агенције
Аутомобилом улетио међу демонстранте

Фоторепортери су забиљежили драматичан тренутак у ком је возач улетио у групу демонстраната у Минеаполису у САД, који су протестовали због ослобађајуће пресуде у случају убиства црног тинејџера у Фергусону.

Након што је ударио жену, аутомобил је вукао жену десетак метара, пред ужаснутим демонстрантима. Још један човјек је пао преко аутомобила и неко вријеме се возио на хауби, преноси Блиц.

Возач овог аутомобила још увијек није идентификован.

Инцидент се десио током демонстрација које су избиле широм САД због одлуке пороте да не поднесе оптужницу против полицајца Дарена Вилсона у случају смрти Мајкла Брауна.

Гувернер савезне америчке државе Мисури Џеј Никсон саопштио је да ће на улице града Фергусона бити размјештено 2.200 припадника националне гарде.

- Животи и имовина морају бити заштићени. Ова заједница заслужује да буде у миру - рекао је Никсон.

- Национална гарда биће позиционирана и спремна да дјелује моментално уколико примјети да је област угрожена - рекао је он.

Конференцију за новинаре данас је одржао и градоначелник Фергусона Џејмс Ноулз који је рекао да национална гарда јуче није била брзо ангажована у Фергусону.

- Одлука да се одложи њихов долазак је крајње забрињавајућа. Ми смо тражили да влада ангажује и размјести све потребне ресурсе да би било спречено даље уништавање имовине и очување живота града - рекао је он а пренио Ројтерс.

Ноулз је рекао и да још није донијета никаква одлука о будућности полицајца Дарена Вилсона у полицији Фергусона.

Вилсон се од 9. августа налази на плаћеном одсуству и остаће у том статусу док се не заврши интерна полицијска истрага, рекао је градоначелник.

Протестујући због одлуке пороте у граду Фергусону, држава Мисури, да се не подигне оптужница против полицајца Дарена Вилсона, који је у августу убио ненаоружаног Афроамериканца Мајкла Брауна, око 300 демонстраната су јуче уклонили барикаде и дошли испред зграде федералног суда у центру града Сент Луиса.

Демонстранти су у вријеме паузе за ручак одшетали од парка до зграде суда узвикујући: "Нисте оптужили, ми ћемо се борити".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана