Атинске улице празне пред референдум

Nezavisne.com
Атинске улице празне пред референдум

Атина - Улице Атине уочи за недјељу заказаног референдума на којем ће се грађани ове презадужене земље одлучити желе ли наставити са мјерама штење или не, данас су сабласно празне.

Поједине улице вишемилионске грчке пријестолнице, која посебно љети врви турситима, у петак су више личиле на град духова. Доказују то и фотографије које је "Независним новинама" доставио Саша Раденовић, један од житеља Атине.

Потврдио је да непатост, неизвјесност и страх за будућност расту из сата у сат. Град је напросто преплављен плакатама али и графитима који Грке позивају да у недјељу одбаце мјере штење, које од њих захтјевају међународни кредитори и Европска унија, те заокруже "не", односно на грчком "оџи".

Он тврди и предвиђа да ће "обични грађани" или радничка класа готово у стопроцентно и категорично заокружити "не", али има и оних који су спремни прихватити наставак болних реформи.

Референдум је увелико подијелио медије. Док државна радио телевизија ЕРТ, којој је прије неколико година такође пријетило гашање, индиректно позива да се не прихвати наставак штење, приватне ТВ станице Мега, Стар, Антена, Скај... покренуле су снажну кампању прихватања и заокруживања "да".

За одговор "да" је већина власника великих компанија и послодавци уопштено, док радници и пензионери мисле да им је доста петогодишњег "стезања кајиша".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана