Аргентина у сузама, опрашта се од Марадоне

Срна
Аргентина у сузама, опрашта се од Марадоне

БУЕНОС АЈРЕС - У Аргентини је тродневна жалост због смрти легенде фудбала Дијега Арманда Марадоне, а на хиљаде његових навијача, поштовалаца и грађана опрашта се од свог идола.

Очекује се да ће испраћају Марадоне присуствовати милион људи.

Дијего Марадона преминуо је јуче у 60. години од акутне, конгестивне и хроничне срчане инсуфицијенције, односно затајења срца. Његов одлазак потресао је фудбалску планету, а чувени је Аргентинац по мишљењу многих био најбољи фудбалер у историји.

Одмах по објављивању вести Аргентинци су у невјерици и тузи почели да излазе из својих кућа и окупљају се.
Многи су изашли на улицу и у тренутку док је ковчег са његовим тијелом превожен из болнице у мртвачницу како би му одали почаст, јер за Аргентинце Марадона није био само спортиста, био је икона, политичар и омиљени "несташко".

Првом дијелу бдења ноћас су присуствовали ужа породица и пријатељи, а затим су се крај његовог ковчега смјењивали саиграчи и други поштоваоци.
Ковчег са тијелом Дијега Марадоне био је на кратко у капели након чега је изложен у Ружичастој кући, предсједничкој палати у центру престонице.
Како се може видјети на ливе снимку Јуроњуза, хиљаде људи са маскама на лицу дошло је да испрати омиљеног сина Аргентине.

Они се у сузама поклањају пред његовим ковчегом, остављају цвијеће, пјевају пјесме и овацијама испраћају, по многима, најбољег фудбалера свијета у историји.

Задржавање није дозвољено у простору гдје  се налази тијело, а ковчег на коме се налазе застава Аргентине и дрес са бројем 10 удаљен је и ограђен од људи који су дошли да се опросте.

На снимцима агенције АП може се видјети и да долази до сукоба између полиције и ожалошћених на улицама Буенос Ајреса, који руше безбједносне ограде у жељи да испрате фудбалску легенду.

Поруке жаљења због смрти Марадоне стижу из целог свијета, а из Ватикана је саопштено да ће папа Фрања, иначе Аргентинац и фудбалски навијач, поменути Марадону у својим молитвама, преносе медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана