Анегрет Крамп-Каренбауер: Русија има ракете које могу да добаце до Њемачке

Г.С.
Анегрет Крамп-Каренбауер: Русија има ракете које могу да добаце до Њемачке

Министарка одбране Њемачке сматра да руско наоружање и „војне операције” које, наводно, званична Москва води у Европи представљају реалну пријетњу за регион.

Анегрет Крамп-Каренбауер, како јавља агенција ДПА, нагласила је да они који указују на ове пријетња нису антируски расположени, већ само констатују „политичке чињенице”. Осим тога, према ријечима министарке, Русија посједује ракете које могу да добаце до Њемачке.

Министарка одбране је изразила забринутост због ситуације на граници Русије и Украјине. Понашање Москве је усмјерено, како она наводи, на „изазивање реакције”.

Ово није први пут да Крамп-Каренбауер излази са оваквим изјавама. Он је 14. априла устврдила да руска страна наводно покушава да изазове провокације на граници са Украјином. Она је изразила наду да „неће доћи до даљег заоштравања овог конфликта”.

Њемачка министарка је прошле године изјавила да Њемачка треба да одржава висок ниво војних расхода како би Европа могла да води дијалог са Русијом са „позиције силе” због „очигледне” војне претње након модернизације руског наоружања.

Међутим, госпођа Крамп-Каренбауер не помиње да Њемачка са Русијом гради гасовод „Сјеверни ток 2”, који ће јој, заједно са „Сјеверним током 1” омогућити да постане главно енергетско чвориште у Европи: она ће контролисати проток гаса практично у цијелој Европи, преноси Спутњик

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана