Амир-Абдолахјан: Оружје коришћено у нападу више личило на дјечје играчке

Танјуг
Амир-Абдолахјан: Оружје коришћено у нападу више личило на дјечје играчке

ЊУЈОРК - Ирански министар спољних послова Хосеин Амир-Абдолахјан у интервјуу за Ен-Би-Си одбио је да призна да Израел стоји иза напада на Иран који је изведен у петак и додао да је оружје које је коришћено у том нападу "више личило на дјечје играчке него на дронове".

-Оно што се догодило није био напад -рекао је Амир-Абдолахјан у Њујорку, гдје је присуствовао сједници Савјета безбједности Уједињених нација.

Амир-Абдолахјан је истакао да Иран не планира да одговори ако Израел не изврши значајан напад.

Ирански шеф дипломатије је, међутим, упозорио да ће, ако Израел нападне Иран, одговор бити брз и снажан.

Навео је да је циљ напада Ирана на Израел 13. априла био "упозорење" и додао да је Иран могао да погоди Хаифу, Тел Авив и све израелске луке, али је хтио само да упозори Израел и да избјегне цивилне жртве.

У нападу Израела на ирански конзулат у Дамаску 1. априла погинула су два генерала и пет официра Корпуса иранске револуционарне гарде, а Иран је одговорио 12 дана касније, покренувши напад на Израел са више од 300 пројектила и дронова.

Тај напад није проузроковао значајну штету, а готово све ракете и дронове пресреле су израелске, америчке и друге савезничке снаге.

У петак је изведен напад на војни аеродром у близини града Исфахана у централном Ирану, а ирански медији јавили су да су изнад Исфахана оборена три дрона.

Неименовани амерички званичници рекли су америчким медијима да је Израел извео напад у Ирану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана