Американци траже да Рускиње буду истјеране из земље

Агенције
Американци траже да Рускиње буду истјеране из земље

Фергусон - Американци желе да чланице руске панк групе "Пуси рајот" буду избачене из САД пошто су учествовале у немирима у Фергусону.

Грађани САД прикупљају потписе за истјеривање чланица руске панк-групе - Марије Алехине, Надежде Толоконикове и њеног мужа Петра Верзилова.


У петицији на веб страницама Бијеле куће Американци траже да чланице ове групе буду прогнане и да им се забрани нови улазак у САД.

Гњев америчких грађана изазвало је њихово судјеловање у немирима у Фергусону и Њујорку до којих је дошло након сукоба полиције и грађана.

Према мишљењу аутора петиције, чланови руске панк групе стигли су у САД како би пропагирали "аморалан и антихришћански начин живота".

Петицију је потписало већ скоро 100.000 људи.

Чланице руске панк групе "Пуси рајот" постале су познате када су у више наврата демонстрирале против руског предсједника Владимира Путина, користећи за своје протесте чак и црквене просторе.

У једном периоду, западни медији су критиковали руске власти због хапшења чланица ове групе и тврдили да су угрожене њихове слободе и људска права.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана