Амерички разарач одмјеравао руску флоту VIDEO

Спутњик
Амерички разарач одмјеравао руску флоту VIDEO

Одред бродова Сјеверне флоте на челу са фрегатом “Адмирал флоте Совјетског Савеза Горшков” са помоћним бродовима ушао је у луку Хаване, изјавио је портпарол Сјеверне флоте Вадим Серга.

Како се наводи у саопштењу, планиран је долазак опуномоћеног амбасадора Русије на Куби Андреја Гускова на фрегату “Адмирал Горшков”, као и посјета представника команде Оружаних снага Кубе.

Истиче се да је одред бродова кренуо на дугу пловидбу 26. фебруара из Сјевероморска. Од почетка путовања, бродови су прешли око 28.000 наутичких миља.

Док су Руси упловљавали у луку, амерички ратни бродови су крстарили кубанском обалом. На само неколико километара од руских бродова нашао се и разарач наоружан крстарећим ракетама УСС “Џејсон Данам”.

Саопштено је да су руски морепловци током пловидбе посетили луке у Републици Џибути и Коломбу, као и кинеску луку Ћингдао због учешћа у прославама поводом 70. годишњице поморских снага Народне ослободилачке војске Кине.

Одред је мајске празнике провео у Владивостоку, затим су прешли Тихи океан, пресекли екватор и упловили у луку Пуерто Боливар у Еквадору. Прошле седмице одред је прешао Панамски канал и упловио у Карипско море.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана