Америчка полиција појачала мјере безбједности у случају да Трамп буде ухапшен

ГС
Америчка полиција појачала мјере безбједности у случају да Трамп буде ухапшен

ЊУЈОРК - Полиција у већим америчким градовима припрема се за потенцијалне немире у случају да бивши предсједник САД Доналд Трамп буде ухапшен ове седмице у склопу истраге о незаконитим исплатама.

Тужилац на Менхетну могао би оптужити Трампа због сумњи да је платио порно звијезди да ћути о афери коју су наводно имали. Био би то први кривични поступак покренут против бившег америчког предсједника.

Челичне барикаде подигнуте су у понедјељак испред Кривичног суда на Манхаттану, гдје би Трамп могао бити оптужен, односно гдје би му могли бити узети отисци прстију и гдје ће бити фотографисан ако оптужница буде подигнута ове седмице, као што амерички медији нашироко очекују, преноси Кликс.

Појачана присутност полиције такођер је примјетна испред Трамп Тауера у Њујорку.

Свим припадницима њујоршке полиције (NYPD), укључујући детективе у цивилу, наређено је да у уторак носе пуну униформу и стављени су у приправност за мобилизацију, рекао је полицијски извор за CBS.

Трампа сумњиче да је надокнадио новац свом бившем адвокату Мајклу Коену, након што је он платио Сторми Даниелс 130.000 долара да ћути уочи предсједничких избора 2016. о наводној афери са Трампом која се догодила неколико година раније.

Бивши предсједник је негирао било какву такву везу с Даниелс. Одбрана такође тврди да Трамп није знао да је Коен платио Даниелс да не излази у јавност.

У записнику о надокнади плаћања Коену стоји да се радило о “правним трошковима”, но вјерује се да је то заправо надокнада за новац који је Коен платио Даниелс.

Тужиоци би могли тврдити да то представља кривотворење пословне документације што је прекршај у Њујорку, иако би могло бити третирано и као кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана