Амбасада Србије: Нема српских држављана угрожених у пожарима

Танјуг
Foto: Танјуг

АТИНА - Широм Грчке избијају пожари усљед високих температура, које у највећем дијелу земље прелазе 40 степени, а према тренутним информацијама, нема српских држваљана угрожених пожаром, кажу за Тањуг у Амбасади Србије у Атини.

Наводе и да су у сталном контакту са нашим грађнима који живе у Грчкој, са почасним конзулима на остварима, као и са туристима и са водицичима и представницима агенција које доводе српске туристе у Грчку.

Према посљедњој информацији, тренутно је активно 78 пожара, чије гашење отежавају вјетрови Малтеми, који дувају у ово доба године.

За сада се пожари држе под контолом, нема људских жртава, али је материјална и еколошка штета велика, наводе у Амбасади.

Грчка престоница је прекривена димом и пепелом, јер још увек није угашен пожар у сјеверном предграђу Атине, код места Татоу.

Изгорило је око 80 кућа, пожар је под контролом, али је за саобраћај затворен дио аутопута којим се са сјевера стиже у Атину.

Становници Грчке чије су куће оштећене у пожару смјештени су у хотеле о трошку државе.

У Амбасади наводе и да на Пелопонезу још увијек има активних пожара, али су под контролом, да је горило у околини Патре, највећег града у овом делу Грчке, док је за саобраћај био затворен и мост код Патре који спаја Пелопонез са западним делом Грчке.

Додају да је пожаром био захваћен и дио уз гранични прелаз Евзони, који је јуче у поподневним часовима био затворен, али је ситуација нормализована и прелаз ради у нормалном режиму.

На грчким острвима су пожари, такође, под контролом, а њима су обухваћени дијелови у којима углавном нема туриста.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана