Албанска полиција ухапсила Морину, Бериша осудио хапшење

Tanjug
Foto: Rts

ДРАЧ - Албанска полиција ухапсила је у Драчу Исмаила Морину, који је постао познат као човјек који је управљао дроном са заставом тзв. "Велике Албаније", што је покренуло талас насиља на фудбалском мечу квалификација за Европско првенство између Србије и Албаније у октобру 2014. године, преноси Коха.

 

Морина ће у затвору провести више од пет мјесеци због недозвољеног држања оружја и муниције. Он је ухапшен приликом провере докумената, након чега је установљено да се налази на потјерници. Морина је раније осуђен на затворску казну од пет мјесеци и 12 дана због недозвољеног посједовања оружја и муниције, саопштила је албанска полиција.

Хапшење је услиједило пошто је суд у Драчу укинуо одлуку суда у Тирани којом је казна затвора замијењена условном казном.

Албански медији ово хапшење повезују са вечерашњим финалом Лиге конференција, које су игра у Тирани, објашњавајући да полиција "често затвара особе које су осуђиване због кривичних дјела почињених на спортским догађајима да не би слично дјело поновили".

Бивши премијер и предсједник Албаније Саљи Бериша осудио је хапшење Морине.

Албанска полиција је 2015. године, дан пред утакмицу Албаније и Србије у Елбасану, ухапсила Морину у центру Тиране због посједовања нелегалног оружја. Међутим, албански врховни суд га је пустио из затвора послије три мјесеца и одредио му кућни притвор.

Морина је поново ухапшен три година касније у Дубровнику на основу српске потјернице, али је изручен Италији.

Његов адвокат је тада рекао да је пребацивање у италијански затвор била једина опција коју је могао да издејствује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана