Агенти ФБИ узели повјерљиве документе из Трампове куће

Г.С.
Агенти ФБИ узели повјерљиве документе из Трампове куће

ВАШИНГТОН - Агенти ФБИ-а који су ове недјеље претресли кућу бившег предсједника САД Доналда Трампа у Мар-а-Лагу на Флориди узели су 11 комплета повјерљивих докумената, укључујући неке означене као строго повјерљиве, саопштило је данас америчко Министарство правде, истовремено објелодањујући да постоји вјероватан разлог да верују да је прекршио Закон о шпијунажи.

Министарство правде је саопштило америчком судији Брусу Рејнхарту у свом захтијеву за издавање налога да има вјероватан разлог да вјерује да је Трамп прекршио Закон о шпијунажи, савезни закон који забрањује посједовање или пренос информација о националној одбрани, пренио је Ројтерс.

ФБИ је са имања Мар-а-Лаго однио 20 кутија у којима су били документи, фотоалбуми, руком писана порука и извршно одобрење за помиловање Трумповог савезника Роџера Стона, пише “Вол стрит џурнал”.

На попису заплијењених ствари су и информације о предсједнику Француске, пише лист, али није јасно да ли се ради о актуалном шефу државе Емануелу Макрону.

Попис докумената на седам страница укључује и налог за претрес ФБИ-ју који је одобрио судија Брус Рејнхарт.

Откриће да је Трамп имао документе означене као “строго повјерљиве” могло би за њега створити велику правну опасност.

Трамп је раније данас одбацио писање “Вашингтон поста” у којем се тврди да је ФБИ у Мар-а-Лагу тражио “строго повјерљиве” документе везане за нуклеарно наоружање.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана