Аеродром у Катманду затворен за велике авионе

Танјуг
Аеродром у Катманду затворен за велике авионе

Катманду - Упркос великим потребама милиона становника Непала за помоћ послије земљотреса, данас је у Катманду затворен једини међународни аеродром за велике авионе.

Аеродром је затворен пошто писта не може издржи тешке летјелице којима стиже хуманитарна помоћ.

Пошто су се појавили извјештаји о пукотинама на писти и другим проблемима на једином међународном аеродрому у Непалу, само средњим и малим авионима ће бити дозвољено слетање, пренијела је агенција АП.

Аеродром на периферији Катмандуа затворен је за веће авионе, јер се стање писте погоршава, потврдио је директор Међнародног аеродрима Трибхуван Бирендра Шреста и додао да је писта грађена за средњу величину авиона, а не велике војне и теретне авионе који слијећу на аеродром од када се догодио земљотрес магнитуде 7,8 степена Рихтера.

Прошле недјеље низ великих летјелица слетио је са робом и хуманитарним радницима, као и бројним новинарима, али мали аеродром у Катманду има мјеста само за девет авиона и има само једну писту.

То је посљедњи у низу проблема у глобалним напорима да се помогне људима у Непалу, како у удаљеним селима, тако и у престоници Катманду, који се жале да не виде никакве спасиоце нити међународну помоћ, а недостају им и привремена склоништа, па многи умјесто у трошним и оштећеним домовима, спавају на отвореном из страха од нових потреса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана