Сеул: Ликвидиран бацачем пламена

Aгенције
Сеул: Ликвидиран бацачем пламена

Сеул - Сјевернокорејски званичник О Санг Хон, близак погубљеном тетку лидера Ким Јонг Уна, наводно је погубљен уз помоћ бацача пламена.

Чак 11 високих званичника владајуће партије блиских Јанг Сонг Теку, који је у децембру проглашен издајником и над њим је извршена смртна казна, погубљено је током посљедњих неколико мјесеци, или су послати у логоре за политичке затворенике.

- Замјеник сјевернокорејског министра за јавну безбједност погубљен је бацачем пламена - рекао је неименовани извор јужнокорејским медијима, наводећи да је разлог погубљења то што је О Санг Хон, слиједећи Јангова упутства, покушао да претвори Министарство за јавну безбједност у орган за личну безбједност, како би теткове пословне активности остале тајне.

Вијест о погубљењу бацачем пламена није потврђена из других извора, али су раније извршене смртне казне у Сјеверној Кореји показале да тамошње власти имају "маште" кад је ријеч о начинима погубљења државних непријатеља.

Тако је 2012. замјеник министра одбране наводно погубљен ватром из минобацача пошто је проглашен кривим за опијање и лумповање током званичне жалости за лидером Ким Јонг Илом, оцем садашњег вође Ким Јонг Уна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана