Seul: Likvidiran bacačem plamena

Agencije
Seul: Likvidiran bacačem plamena

Seul - Sjevernokorejski zvaničnik O Sang Hon, blizak pogubljenom tetku lidera Kim Jong Una, navodno je pogubljen uz pomoć bacača plamena.

Čak 11 visokih zvaničnika vladajuće partije bliskih Jang Song Teku, koji je u decembru proglašen izdajnikom i nad njim je izvršena smrtna kazna, pogubljeno je tokom posljednjih nekoliko mjeseci, ili su poslati u logore za političke zatvorenike.

- Zamjenik sjevernokorejskog ministra za javnu bezbjednost pogubljen je bacačem plamena - rekao je neimenovani izvor južnokorejskim medijima, navodeći da je razlog pogubljenja to što je O Sang Hon, slijedeći Jangova uputstva, pokušao da pretvori Ministarstvo za javnu bezbjednost u organ za ličnu bezbjednost, kako bi tetkove poslovne aktivnosti ostale tajne.

Vijest o pogubljenju bacačem plamena nije potvrđena iz drugih izvora, ali su ranije izvršene smrtne kazne u Sjevernoj Koreji pokazale da tamošnje vlasti imaju "mašte" kad je riječ o načinima pogubljenja državnih neprijatelja.

Tako je 2012. zamjenik ministra odbrane navodno pogubljen vatrom iz minobacača pošto je proglašen krivim za opijanje i lumpovanje tokom zvanične žalosti za liderom Kim Jong Ilom, ocem sadašnjeg vođe Kim Jong Una.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana