Гуменим мецима на демонстранте

Taнјуг
Гуменим мецима на демонстранте

Бангкок - Демонстранти и полиција сукобили се у Бангкоку, када су демонстранти покушали да онемогуће припреме за изборе. Најмање 97 људи рањено, страдао полицајац.

Полиција је бацала сузавац и испаљивала гумене метке на демонстранте, који су покушали да онемогуће пролаз полицији до спортског стадиона гдје се налазе кандидати на изборима из 27 партија, пренијела је агенција АП. Међу повређенима је преко 25 полицајаца.

Четворица чланова изборне комисије морала је да буде хеликоптером евакуисана због сукоба око стадиона.

Изборна комисија Тајланда је затражила од владе да одложи изборе због непостојања "мира" између владе и демонстраната. Међутим, влада Тајланда одбацила је данас тај позив . "Избори ће бити одржани 2. фебруара. Не постоји закон који би дозволио влади да одложи изборе", изјавио је замјеник премијера Понгтеп Тепканчана у телевизијском обраћању.

Демонстранти се противе одржавању избора планираних 2. фебруара, јер сматрају да је изборна побједа премијерке загарантована.

Антивладини протести започели су у новембру када је премијеркина странка покушала да уведе закон којим би њеном брату и бившем премијеру Таксину Шинаватри и осталима била дата амнестија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана