Gumenim mecima na demonstrante

Tanjug
Gumenim mecima na demonstrante

Bangkok - Demonstranti i policija sukobili se u Bangkoku, kada su demonstranti pokušali da onemoguće pripreme za izbore. Najmanje 97 ljudi ranjeno, stradao policajac.

Policija je bacala suzavac i ispaljivala gumene metke na demonstrante, koji su pokušali da onemoguće prolaz policiji do sportskog stadiona gdje se nalaze kandidati na izborima iz 27 partija, prenijela je agencija AP. Među povređenima je preko 25 policajaca.

Četvorica članova izborne komisije morala je da bude helikopterom evakuisana zbog sukoba oko stadiona.

Izborna komisija Tajlanda je zatražila od vlade da odloži izbore zbog nepostojanja "mira" između vlade i demonstranata. Međutim, vlada Tajlanda odbacila je danas taj poziv . "Izbori će biti održani 2. februara. Ne postoji zakon koji bi dozvolio vladi da odloži izbore", izjavio je zamjenik premijera Pongtep Tepkančana u televizijskom obraćanju.

Demonstranti se protive održavanju izbora planiranih 2. februara, jer smatraju da je izborna pobjeda premijerke zagarantovana.

Antivladini protesti započeli su u novembru kada je premijerkina stranka pokušala da uvede zakon kojim bi njenom bratu i bivšem premijeru Taksinu Šinavatri i ostalima bila data amnestija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana