Жељко Митровић и новинарка Пинка осуђени за повреду права малољетника

N1
Foto: PIXSELL/Danijel Berkovic

Новинарка Пинка Ксенија Вучић и власник те телевизије Жељко Митровић првостепено су осуђени пред Вишим судом у Београду за пласирање неистина о малољетном Д. Ђ, кога су оптужили да је на протесту будућих средњошколаца испред зграде Министарства просвјете запалио слику министра Шарчевића, наводи се у саопштењу његових родитеља Соње и Млађана Ђорђевића, који је и предсједник покрета "Ослобођење".

Како се наводи у пресуди, Ксенија Вучић, Жељко Митровић и телевизија Пинк дужни су да на име нематеријалне штете, услијед повреде права на претпоставку невиности, права на достојанство личности, права на аутентичност и права и интереса малољетника, уплате малољетном Ђорђевићу 200.000 динара са затезном каматом.

Према ријечима родитеља, а по жељи њиховог сина, новац ће бити уплаћен у хуманитарне сврхе, конкретно, организацији "Дјечја радост" са Косова.

"Да режиму Александра Вучића и његовој медијској пропаганди никада и ништа није било свето, па ни злоупотреба малољетника за обрачун са политичким неистомишљеницама, потврђује управо случај ове прошлогодишње, бруталне медијске пропаганде против наше породице, коју је предводила лично Ксенија Вучић, бивша супруга Александра Вучића, заједно са власником телевизије Пинк Жељком Митровићем. На срећу оних који још вјерују у могућност демократије и слободе у Србији, овај немили догађај је добио позитиван епилог на суду, јер су поменути тужени, према пресуди, означени као кривци, чиме је бар дјелимично задовољена правда", закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана