Због невремена најтеже у Шиду, данас се очекује мјесечна количина падавина

ГС/Агенције
Због невремена најтеже у Шиду, данас се очекује мјесечна количина падавина

БЕОГРАД - Невријеме је синоћ и ноћас захватило дио Србије.

Највећа количина падавина пала је на територији Новог Сада, Лознице, Сомбора, Сремске Митровице и Кикинде. Најтеже је у Шиду - 11.000 домаћинстава је без струје

Три стуба далековода су усљед јаког невремена срушени на територији Сремске Митровице и Шида, због чега је у Шиду без струје око 11.000 потрошача, речено је Танјугу у Електромрежи Србије АД (ЕМС).

Три стуба су потпуно смрскана и све екипе ЕМС-а су на терену и настоје да се напајање омогући потрошачима, рекли су синоћ у ЕМС-у.

- Обавестили смо надлежне органе да се прикупе агрегати за становништво, јер квар не може брзо да се отклони. Потребно нам је да подигнемо хаваријске стубове - наводе у ЕМС-у.

Додатан је проблем што су у претходном невремену са стране Хрватске пали стубови који још нису подигнути и то ствара проблем јер не може ни са те стране да се допреми електрична енергија, навели су из ЕМС.

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Србије Лука Чаушић, заједно са предсједником општине Шид Зораном Семеновићем, обишао је Шид након што је то подручје захватило невријеме и поручио да ће МУП становницима тог мјеста упутити помоћ у виду агрегата.

Додао је да, на срећу, није било интервенција припадника Сектора за ванредне ситуације, али да су сви логистички капацитети Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова стављени на располагање грађанима Шида.

Предсједник општине Шид Зоран Семеновић захвалио је на брзој реакцији Министарства унутрашњих послова

У Србији је данас у већини крајева на снази црвени метео-аларм, највиши степен упозорења на падавине које током 24 часа могу бити као мјесечна количина.

У неким предјелима биће и до 100 литара кише по метру квадратном. С кишом стиже и осјетно свјежији ваздух, па ће бити хладније за десет до 15 степени.

 

.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана