Због магле у Србији се не види “ни прст пред оком”

Срна
Због магле у Србији се не види “ни прст пред оком”

БЕОГРАД - Густа магла у Србији смањује видљивост на прилазима Београду, на свим путевима у Војводини, те ауто-путевима Београд-Ниш и Београд-Нови Сад.

На појединим мјестима видљивост је смањена на 50 метара, а возачи наводе да не негдје не види “ни прст пред оком”.

Магла отежава саобраћај на Зрењанинском и Панчевачком путу, ауто-путу од Новог Сада према Суботици, веома је густа на Обреновачком путу поред Саве, а има је и на новом ауто-путу “Милош Велики” између Лајковца и Обреновца.

Када је ријеч о ауто-путу Београд–Ниш, посебно густа магла је изражена на дионици Ниш–Пирот и Лесковац–Врање, јавља Радио-телевизија Србије.

Магла угрожава безбједност и успорава саобраћај на већини путева у Браничевском округу, на подручја Пожаревца, Смедеревске Паланке и Велике Плане.

Возачима се савјетује пуна одговорност за воланом, вожња са упаљеним “магленкама”, а када је густа магла потребно је упалити сва четири показивача правца и држати максимално растојање између возила.

Ако је видљивост немогућа, на тренутак би требало прекинути путовање и безбједно се склонити с пута.

Авионски саобраћај на аеродрому “Никола Тесла” у Београду, упркос неповољном времену, одвија се несметано.

Републички хидрометеоролошки завод саопштио је да се магла очекује и током ноћи по котлинама, ријечним долинама и у нижим дијеловима Србије. Видљивост ће бити смањена и на мање од 100 метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана