Завршена акција пљенидбе вина породици Петровић

Срна
Завршена акција пљенидбе вина породици Петровић

ВЕЛИКА ХОЧА - Пљенидба вина из винарије Петровић у Великој Хочи је завршена, а њен власник Срђан Петровић захвалио је свима који су пружили подршку, али нису успјели да се одупру извршитељима и полицији привремених институција у Приштини.

Припадници царине привремених институција и извршитељи су уз обезбјеђење косовске полиције извршили дјелимичну пљенидбу око 42 тоне вина из винарије породице Петровић у Великој Хочи.

Он је истакао да је данас њему, његовој породици, али и другима послата јасна порука да треба да оду из Велике Хоче.

"Шта да радимо, пружили смо сваки отпор али не вреди ништа, хвала Богу да није дошло до инцидента, да нико од мештана није ухапшен", рекао је Петровић.

Петровић је поновио да је био спреман на сваки вид договора, али су то представници царине одбили.

"Нудио сам нагодбу. Направио сам грешку, а грешка кошта. Нудио сам да платим, али нису хтели да прихвате, жеља им је да демонстрирају силу. Ми смо недужни, немамо снаге да се одупремо, пружили смо миран отпор колико год смо могли, а они су спремили још јединица полиције и Росу да дођу, али не вреди, сила Бога не моли", рекао је Петровић.

Послије претакања вина из подрума винарије, извршитељи су преточили у цистерне дио вина из буради из дворишта, пренијели су Срни мјештани који су испратили данашњу насилну акцију власти из Приштине.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана