Зашто је двојац признао убиство али не жели да каже локацију Данкиног тијела

Блиц
Foto: Блиц

Зашто убице не желе да открију гдје је тијело Данке Илић? Ово питање јавност поставља од тренутка када је откривено да је дјевојчица Данка Илић за којом је трагала цијела Србија убијена.

Постоје двије теорије због чега би неко признао да је убио, а одбио да открије гдје је сакрио тијело.

Полиција већ данима покушава да из осумњичених за убиство Данке Илић извуче информацију гдје је дјевојчицино тијело. Осумњичени за злочин Дејан Драгијевић признао је да је убио дјевојчицу, а оптужио је брата Далибора и оца Радета да су му помогли да сакрије тијело. За то вријеме, други осумњичени Срђан Јанковић ћути и не жели да говори о својој улози у незапамћеном злочину.

Природа злочина веома гнусна?

Зашто крију гдје је тијело Данке Илић? За то постоје два разлога – први јер постоји могућност да је природа злочина веома гнусна и да осумњичени страхују да би им проналазак тијела додатно отежао ситуацију у поступку који се води против њих за тешко убиство Данке Илић.

– Од старта смо један правац базирали на осумњиченима, има ту још милион информација које још нисмо изнијели. Не може да се допре до сувозача, да каже гдје је пребацио тијело са депоније. Посљедња нека наша верзија је да је нешто гнусно урадио са тим тијелом – рекао је раније начелник УКП Нинослав Цмолић.

Надају се да ће се спасити робије

Други разлог због којег осумњичени не желе да открију гдје је тијело Данке Илић могао би бити тај што се надају да би се некако могли извући и спасити доживотне робије уколико тијело дјевојчице не буде пронађено.

Међутим, то их не може спасити доживотне робије. Како је објаснио адвокат Предраг Савић, уколико тијело Данке Илић не буде пронађено, могуће је процесуирати осумњичене за њено убиство на основу до сада прикупљених доказа.

– Ту су признања починиоца, њихових прикривача који су из реда уже фамилије, имамо много других доказа у вези с настанком саобраћајке, крв на аутомобилу, асфалту…Могуће је урадити обичну или 3Д реконструкцију настанка саобраћајке, из које ће се видјети да је била таква да није могла да произведе смртне посљедице јер је била брзина од 20 километара. На основу свих тих доказа врло је вероватно да је Данка Илић усмрћена на начин како је признао један од окривљених – навео је он.

Савић напомиње да би за кривични поступак било добро да се тијело нађе, да се обави обдукција, судско медицинско вјештачење и да се на научни начин докаже узрочно-посљедична веза између повреда и смртних посљедица, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана