Захарова: Другостепена пресуда Шешељу - наставак антисрпских пресуда

Срна
Захарова: Другостепена пресуда Шешељу - наставак антисрпских пресуда

Београд - Другостепена пресуда лидеру СРС Војиславу Шешељу којом га је Механизам за међународне кривичне судове у Хагу осудио на 10 година затвора само је наставак низа политички мотивисаних антисрпских пресуда, далеких од идеје независног правосуђа, и није у складу са идејом транспарентног међународног кривичног правосуђа, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова је навела да је Жалбено вијеће Међународног резидуалног механизма за кривичне трибунале достојни насљедник Хашког трибунала у негативном смислу.


Она је додала да је Министарство спољних послова Русије у више наврата скретало пажњу јавности када је ријеч о суђењу Шешељу - иако комплетна пресуда још није објављена, већ је на основу онога што је доступно јавности могуће донијети закључак да је текст пресуде контрадикторан, преноси "Спутњик".

Жалбено вијеће Механизма кривичних судова у Хагу укинуло је ослобађајућу пресуду Шешељу и прогласило га кривим за прогон и подстицање на прогон Хрвата у Хртковцима, осудивши га на 10 година затвора.

Шешељ, међутим, неће ићи у затвор јер је у притвору Хашког трибунала током суђења провео укупно једанаест и по година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана