За здравствене раднике упола јефтинији летови Ер Србијом

Танјуг
За здравствене раднике упола јефтинији летови Ер Србијом

БЕОГРАД- Здравственим радницима из ковид система данас је уручено 10.000 ваучера са попустом од 50 одсто за летове Ер Србије.

Ваучере су представницима здравствених установа у ковод систему уручили министар здравља Златибор Лонцар и генерални директор Ер Србије Данкан Нејсмит, који су претходно потписали Уговор о сарадњи између Министарства здравља и те авио-компаније.

Министар Лончар је након уручења ваучера похвалио и захвалио Ер Србији на овом гесту.

„Многима су пуна уста како су наши медицински радници велики јунаци и хероји. Обично остане на тим похвалама и речима да су у прилици дали би им све, то кратко траје. Овај потез Ер Србије је мене лично изненадио, мало сам био скептичан јер мислим да је то огроман трошак за компанију", рекао је Лончар.

Навео је да је Ер Србије на овај начин поручила да су здравтсвени радници који се боре против ковида то и заслужили и да та компанија жели да им помогне и покаже поштовање и захвалност за све што су учинили.

„То је нешто конкретно што није остало на речима", рекао је Лончар и поново изразио захвалност свим медицинским радницима који се боре против ковида.

Поручио је да ћемо резултата пожртвованости медицнских радника у Србији бити свјесни за пет до 10 година, када се ураде аналазе резултата и упореде са другим змељама.

„Тек онда ћемо бити свесни онога што сте урадили, тек тада ћете бити поносни на оно што урађено", нагласио је Лончар.

Навео је да претходни период није био лак за Ер Србију и цијелу индустрију која се суочавала са највећом кризом, а да је та компанија помогла медицнским радницима упркос тешком периоду.

Директор Ер Србије Данкан Нејсмит рекао је да велика част изразити захвалност здравственим радницима на преданости и пожртвованости.

„Пандемија је погодила све појединце и компаније, али сви смо у томе заједно. Последњих 14 месеци били су најизазовнији период у историји авијације. Наше активности су престале, али нисмо клонули духом", рекао је Нејсмит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана