Вулин:У акцији полиције у Нишу заплијењено 520 кг марихуане

Tанјуг
Foto: танјуг

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Александар Вулин одржао је данас састанак са руководством Управе криминалистичке полиције и честитао им на успјешно спроведеној акцији заплијене 520 килограма марихуане спаковане у 134 пакета у Нишу, која је стигла са простора КиМ и била намијењена за даљу продају по мјестима у Србији.

Вулин је поручио да се жестока борба МУП-а са нарко-дилерима наставља, било да је Србија транзитна земља или крајња дестинација за продају наркотика, и да ће са истом одлучношћу и борбом бити ухапшен свако ко уноси и продаје дрогу у нашој земљи.

„Србија није и неће бити сигурно место за продају наркотика нити сигурно место за њихову даљу дистрибуцију. Србија никада неће бити сигурно место за нарко-дилере и трговину наркотицима“, истакао је Вулин, а саопштио МУП.

Министру су начелници и припадници УКП-а реферисали о свим детаљима и појединостима акције заплијене 520 килограма марихуане.

Вулин је нагласио да је свака заплијена наркотика за полицију велики успјех и велика побједа.

Указао је да полиција своју одлучност да се обрачуна са трговином наркотицима показала добрим резултатима оствареним у последњих годину дана, када је заплијенила више од осам тона наркотика и открила више од 40 илегалних лабораторија за узгој марихуане.

„Док је председник Србије Александар Вучић, док сам ја министар унутрашњих послова, Србија неће легализовати марихуану и искрено се залажем за то да се продаја дроге малолетном лицу санкционише и третира као покушај убиства“, поручио је Вулин.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана